Järjestyssäännöt

Tapahtumassa pätevät sekä Suomen lait että Tampereen kaupungin järjestyssäännöt.

Alkoholin ja muiden päihteiden tuonti tapahtuma-alueelle sekä esiintyminen niiden vaikutuksen alaisena alueella on kiellettyä. Tupakointi on kielletty tapahtumapaikkojen sisätiloissa sekä ulko-ovien läheisyydessä, ellei sitä ole erikseen sallittu.

Tapahtuman valvojilla ja työntekijöillä on oikeus takavarikoida järjestyssääntöjen vastaiset esineet ja juomat tapahtuman ajaksi sekä tarvittaessa poistaa järjestyssääntöjä rikkovat kävijät.

Seuraavat säännöt koskevat erityisesti niitä henkilöitä, jotka tulevat tapahtumapaikalle cosplay-asussa:

Tapahtumapaikalle EI ole sallittua tuoda oikeita aseita. Tämä koskee niin ikään tuliaseita, jousiaseita, miekkoja, veitsiä ja muita lyömäaseita. Myös harjoitus-, metallijäljitelmä- tai ns. inert-aseiden tuominen ja käsittely tapahtumapaikalla on kielletty. Jos cosplay-asuusi kuuluu esim. Airsoft-ase, on se luovutettava säilöön tapahtuman ajaksi, mutta tarvittaessa voit saada sen käyttöösi cosplay-kilpailunäytöksessä. Airsoft-aseiden kanssa liikkuminen ja leikkiminen on myös tapahtumapaikan ulkopuolella kielletty ilman poliisin lupaa!

Miekkojen ja muiden lyömäaseiden tulee olla vaahtomuovijäljitelmiä, joita saa mm. roolipeleihin erikoistuneista liikkeistä. Mikäli syystä tai toisesta cosplay-pukusi kannalta on välttämätöntä tuoda tapahtumaan oikea teräase, on siitä aina sovittava etukäteen. Samoin kuin airsoft-aseet, myös teräaseet on luovutettava tapahtuman ajaksi säilöön, ja turvallisuussyistä olisi toivottavaa, että teräasetta ei oteta tupestaan cosplay-näytöksenkään aikana. Yleisiä järjestyssääntöjä koskevat kysymykset voit suunnata järjestysvastaavalle. Cosplay-asioissa käänny cosplay-vastaavan puoleen.

Tapahtuman valvojilla ja työntekijöillä on oikeus takavarikoida järjestyssääntöjen vastaiset aseet ja esineet tapahtuman ajaksi.Anime-lehti
Egmont-kustannus
Punainen Jättiläinen
B2